De laatste keer Tram 2

19.03.14. Ce zet zijn dertigste levensjaar in.
En dat is uitbundig gevierd. Zeer uitgebreid zelfs. Gespreid over een kleine 2 maand.

De festiviteiten worden vroeg op gang getrokken. Enkele dagen voor B-day arriveert Belgisch bezoek. David hoeft geen introductie voor zij die hem kennen. Voor de rest: David neemt graag actiefoto’s, bij voorkeur op de dansvloer… Dat doet vast een belletje rinkelen.
Er is teveel keus aan activiteiten in en rond Brisbane. Vooral voor 2 stoere gasten als Ce en David. Daarom trekken ze een dagje erop uit… richting Australia Zoo 🙂 Koala’s, kangoeroes, dingo’s, etc. Maar ook de meer exotische beesjes zoals Tasmanian devils, reuzecrocs en de prehistorische cassowaries.
De volgende dag is het officieel partie-time. In de lokale Irish pub O’Malleys komen de huisgenoten en de voetbalvrienden van Ce samen voor een pintje. De ene is die avond al zatter thuisgekomen dan de ander. Vreemd/jammergenoeg is daar geen fotografisch bewijsmateriaal van.

Het weekend voor Pasen zijn we eens zot gaan doen. Letterlijk. Dat was mijn verjaardagskado aan Ceet. Want om 2u30 opstaan om een berg te gaan beklimmen in het donker is een dooddoener voor het bioritme, maar de tocht doorheen het donkere regenwoud vol vreemde nachtelijke geluiden is uniek. Anderhalf uur later sta je aan de top. Jammergenoeg staan daar nog een 40-tal andere enthousiastelingen die samen met jou de pracht van een zonsopgang boven de oceaan en de bergen staan te bewonderen… Niettemin een topidee om dit te doen. De terugweg is al even spectaculair. Het feit dat je enkele uren ervoor in het donker hetzelfde stukje regenwoud of diepe klif bent gepasseerd en daarvan totaal geen weet had maakt het nog leuker. Die namiddag zijn we dan maar gaan relaxen op de terugweg aan de Gold Coast. Nu ja, echte zonnekloppers zijn we niet, dus stilliggen opt strand is voor ons nog steeds een moeilijke opgave.

Finaal, om de vieringen af te ronden hebben we de afgelopen vrijdag een dagje vrijaf genomen. Het was van moeten 🙂 Want Katrien, Joost en Gabi hadden voor Ce een verrassing in petto. En die mocht pas bij aankomst ter plaatse aan Ce geopenbaard worden. Tadaaa: off-road rijden met 4×4 V8 buggies. Perfect, recht erop. Zijn oogjes fonkelden! Eerst wat gewenning (naast de buggy staan), dan gewaagd! (er al eens aankomen en in kijken – dju, tis manuele versnelling, das lang geleden…), gevolgd door een reeks instructies van (euhm…wat was dat onverstaanbaar) en hups, eindelijk van start gaan. 6 rondjes in de V8 buggy! De eerste boch al een slippertje gemaakt, maar erna ging het vlotjes. Ce had t goed te pakken en maakte al onmiddellijk de belofte om dat binnekort nog eens te doen. Het was heel aanstekelijk, want ook ik ben zelf meegegaan in een ‘hot lap’: letterlijk naast een professionele V8 rally chauffeur zitten en een rondje maken. Indrukwekkend, we komen nog eens terug!

Leave a comment